Kort (geografi) - Ferrara (Provincia di Ferrara)

Ferrara (Provincia di Ferrara)
Ferrara er en italiensk by i regionen Emilia-Romagna. Ferrara har indbyggere og er beliggende på jernbaneforbindelsen mellem Bologna og Padova. Byen er hovedstad i provinsen Ferrara.

I perioden 1240-1598 regerede familien d'Este i Ferrara og gjorde den til en af de betydeligste byer i det daværende Italien, og der er i byen fortsat bevaret meget fra denne epoke, ikke mindst den store borg, Castello Estense, der ligger midt i byen omgivet af voldgrave. Borgen blev påbegyndt i 1385 og er meget velbevaret. Domkirken, der ligger i umiddelbar nærhed af borgen, blev påbegyndt i 1135. Langs den ene side af domkirken er bevaret en række små handelsboder fra 1400-tallet, der fortsat er i brug. Kvarteret omkring borgen og domkirken er præget af smalle, brolagte gader med mange bygninger fra middelalderen og renæssancen. Ferraras centrum er omgivet af mure og volde fra middelalderen.

Ferrara blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1995.

 
Kort (geografi) - Ferrara (Provincia di Ferrara)
Kort (geografi)
Land - Italien
Italiens flag
Italien (Italia, officielt Den Italienske Republik (Repubblica Italiana) er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Italien omslutter desuden to småstater og enklaver i Italien: Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i Apenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har et samlet areal på 301.338 km², heraf landareal 294.140 km², og et mildt, tempereret middelhavsklima. På grund af landets form kaldes det Støvlelandet (på Italiensk: lo Stivale, "Støvlen").

De omkring 61 millioner indbyggere er de fjerdestørste blandt den Europæiske Unions medlemslande. Italien var opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
CA Catalansk (Catalan language)
FR Fransk (French language)
IT Italiensk (Italian language)
CO Korsikansk (Corsican language)
SC Sardisk (Sardinian language)
SL Slovensk (Slovene language)
DE Tysk (German language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Frankrig 
  •  San Marino 
  •  Schweiz 
  •  Slovenien 
  •  Vatikanstaten 
  •  Østrig